IMG_5222.jpg

BREEAM-İngiltere Standartlarına Uygun Sürdürülebilir Düz Çatı Çözümleri

Protan, sera gazı emisyonlarını azaltan, BREEAM standartlarına uygun düz çatı çözümleri sunan bir şirkettir. Protan, düz çatı pazarında en düşük iklim etkisine sahip olduğu halde, ürünlerini daha iyi, daha güçlü ve daha dayanıklı hale getirmeyi hedefliyor.

arrow_downward

Sera gazı azaltımına en önemli katkımız şantiyelerde oluyor. Beklenen 40 yıllık kullanım ömrü ve pazardaki en düşük sera gazı emisyonları ile Protan, alternatif teknolojiye kıyasla emisyonlarda %30 - %70 oranında azalmaya katkıda bulunuyor. Protan, Kristian Augusts gate 13, Vega Scene, Kjøpmannsgata Ung Kunst (K.U.K) ve Breidablikkgården gibi çeşitli projeler için BREEAM-NOR sertifikalarını aldı.

BREEAM, sürdürülebilir binalara ilişkin bir belgedir ve BREEAM projelerinin ön koşulu, sera gazı emisyonlarının erken aşama hesaplamasını gerçekleştirmektir (Mat01). Bu hesaplama, hedefin düşük iklim etkisi elde etmek olduğu alternatif değerlendirmeleri içermelidir. Daha yüksek sera gazı emisyonuna sahip bir malzeme seçilirse, bunun gerekçelendirilmesi gerekir. Sera gazı azaltımına yönelik hedefler belirlenerek projeye puan verilebilir. %20'den %60'a kadar indirimle en fazla 4 puan verilebilir. Uzun sözün kısası: Siz de inşaat malzemesi kullanımından kaynaklanan genel çevresel etkileri azaltmak için en uygun çözümlerin belirlenmesine ve benimsenmesine destek verin.

BREEAM sertifikasının seviyeleri nelerdir?

  • Pass: Bina her kategoride gerekli minimum puanı %30 elde etti
  • Good: Bina en az %45'lik bir puan elde etti.
  • Very Good: Bina en az %55 puan almıştır.
  • Excellent: Bina en az %70'lik bir puan elde etti.
  • Outstanding: Bina en az %85'lık bir puan elde etmiştir.

BREEAM, farklı kategorilerdeki çeşitli faktörleri dikkate alır.

Protan şu kategorilerde puan kazanmanıza yardımcı olabilir:

  • Yönetim: Protan, konsept geliştirme, proje optimizasyonu ve yaşam döngüsü maliyetlerinde sürdürülebilir yönetim uygulamalarına katkıda bulunur. Fosilsiz uygulama sayesinde, düşük enerji tüketimiyle inşaat sahasında CO2 raporlanması daha az olur. Böylece Protan, projenin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunur.
  • Enerji: Protan, en uygun çatının tasarımına katkıda bulunur ve Ene01 - Enerji kullanımının ve karbon emisyonlarının azaltılması kategorisinde BREEAM gereksinimlerine uygun olarak belgelenmiş enerji verimliliği çözümleri sağlar.
  • Malzemeler: Üretim, nakliye, uygulama, bakım ve son olarak yeniden kullanım veya geri dönüşüm de dahil olmak üzere yaşam döngüleri boyunca çevresel etkisi düşük olan malzemelerin seçimi. Protan'ın çatı kaplama membranları piyasada en çok belgelenen LCA'ya (ömrü) sahiptir ve EPD'nin 1,5 puan verdiği belgelenmiştir.
  • Atık: İnşaat sahasındaki atığı en aza indirmeye, malzemelerin yeniden kullanımını ve geri dönüşümünü ve atık yönetimini teşvik etmeye yönelik stratejiler. Protan BlueProof, zeminde kazı çıkarma ihtiyacını azaltır.
  • Saha Kullanımı ve Ekoloji: Köklenmeye karşı dayanıklılığı kanıtlanmış ürünlerle çatılardaki biyolojik çeşitlilik ve yeşil alanlar da dahil olmak üzere yapıya zarar vermeden sahadaki ekolojik değerlerin korunması ve geliştirilmesi.
  • Kirlilik: Protan BlueProof, Pol03'teki SuDS kriterini karşılar ve suyun şiddetinin ayarlanarak boşaltılması veya süzülmesi için başka alternatiflere olan ihtiyacı azaltır. Yeşil çatıyla birleştirildiğinde LE02'deki kriter de iyileşiyor.

Çatıdaki yağmur suyunu yöneten ve yer altı drenaj ihtiyacını azaltan SINTEF onaylı bir çözüm olan Protan BlueProof'u seçerek, iklim gazı emisyonlarını yer altı beton borularına kıyasla %90'a kadar azaltabilirsiniz. Protan BlueProof, çatı terasları, güneş pilleri veya yeşil çatılar gibi diğer fonksiyonel çatılarla birlikte kullanılabilir ve böylece kullanım oranı artar.

Protan, projeleri mümkün olduğunca sürdürülebilir kılmak için her gün aktif olarak çalışıyor ve yönetimden projelerdeki karar vericilere kadar sektörü ortak geleceğimiz için iyi seçimler yapmaya teşvik ediyor.