Sektörel atık sorunu

Norveç İstatistik Kurumu verilerine göre 2022 yılında 3,2 milyon ton bina ve inşaat atığı toplanmıştır. Bu, kişi başına 582 kg'a karşılık geliyor ve Norveç'teki tüm atıkların %26'sını oluşturuyor. İnşaat sektöründeki bu büyük atık miktarı, Protan olarak en aza indirilmesine yardımcı olmak istediğimiz bir zorluktur.

Protan, çatı kaplama projelerinde elde edilen kesim ve fazlalıkların iadesini teklif ediyor

Bu nedenle, en çok satan ürünümüz olan SE'yi satın alan müşterilerimize, çatı kaplama projelerinden arta kalan kesimleri iade ederek sektördeki atıkların azaltılmasına yardımcı olma fırsatı sunmak istiyoruz.

Çatı kaplamasından arta kalan kesimleri ve fazlalıkları iade ederek, atık maliyetlerinden tasarruf etmenin yanı sıra ürünlerimiz ve çatı kaplama projeleri için daha iyi bir çevreselliğe katkıda bulunacaksınız.

Protan, bu tür malzemelerin Drammen'deki fabrikamıza geri gönderilmesi ve burada yeniden üretilerek yeni ürünlerde kullanılması fırsatını sunmaktadır. Malzeme, özel ürünlerde daha küçük bir oranda yeniden kullanılacaktır.

Müşterilerimizin tek yapması gereken, ürünü satın alırken gönderdiğimiz büyük torbalarda kesilmiş ve fazla malzemeyi toplamak ve Drammen'e geri nakliyeyi ayarlamaktır. Sürdürülebilirlik, sınırlar ve sektörler arasında ortak çaba ve işbirliği gerektirir. Bu konuda müşterilerimizle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

PROcycle - I recycle (14).jpg

Kaynakların daha iyi kullanılmasına ve atıkların azaltılmasına bu şekilde katkıda bulunabilirsiniz!